Egyszerű rakétatűztér teszt

Egyszerű rakétatűztér teszt
Rakéta tűztér teszt. Hangsúlyozom, nem rakéta kályha… csak a tűzterét teszteltem. Már itt a legelején megjegyezném, hogy én ilyen és ehhez hasonló tűztérrel nem építenék lakótérbe kályhát.
A szerkezetnek vannak különleges képességei, például az, hogy jól összpontosítja a fa energiáját. A bográcsban lévő ételt több, mint egy órán keresztül tudtam forralni azzal a kis vödörnyi puha fával, ami a képen látható. Nem… nem azért mert ennyi energiát szedett ki abból a pár vacak fából, hanem azért mert egy pontra irányította. Annak ellenére, hogy a bogrács alja fekete lett, az égés tiszta és füstmentes. Ez látszik a videón is.
Maga a rakéta kályha jópofa a formája és elrendezése miatt, de nekünk mégis inkább maga a tűztér, ami az itthoni környezetbe beleillik és használható. Egyes kerti grillezőket látják el hasonló megoldással.
Népszerű videómegosztókon található kisfilmekben láttam, hogy dicsérik az általuk épített rakétakályhát, de sajnos amit építenek még sok esetben hibás is. Van sok kályhatípus, ami nálunk minden szempontból megállja a helyét, legyen szó méretezésről, működésről, hatásfokról vagy akár arról, hogy megfeleljen az előírt szabványoknak.
Amellett, hogy elszidtam a szerkezetet, nekem tetszett mint teszt és a napjainkban egyre több helyen alkalmazzák működési elve miatt.