Cserépkályha építés 2

Cserépkályha építés 2
A kályha műszaki adatai: Névleges fűtési teljesítmény (kW) 3.0, Hőtárolási idő (h)12, Tűztér magassága (cm)55, Tűztér szélessége (cm)35, Tűztér mélysége (cm)35, Tüzelőanyag (fa) mennyisége (kg)5.55 – 11.1, Kilépő füstgáz hőmérséklet (°C)237, Füstjárat hossza (m)4.40, Kályha hatásfoka (%)78.4

Környezetbarát cserépkályha, egy oldalt fűtött padkával. A kályha falra lett építve úgy, hogy a csempepalást a falnak van ütköztetve. Hátul kálcium-szilikát szigeteléssel ellátott, kiszellőztetett légrés biztosítja, hogy a hátsó front teljes értékű fűtőfelület maradjon.

Lefektetett talapzati sor körbeöleli az aljzatból kijövő légcsatornát. Samott lapokkal fedett padka rész kályhacsempével zárva.

Az öko tűztér kialakítása, középen tisztítónyílással.

A tűztér samott áthidalókkal fedve, ez a réteg veszi fel a fentről jövő terhelést, így utólag cserélhetők az alatta elhelyezett tűztérelemek.

Hátfalon látható kékes-szürkés Kálcium-szilikát szigetelő lap.

A teljes belső füstjárat samott utóbéleléssel épült.

 

Utolsó füstjáratok.

Próbafűtés fugázás előtt.

Sajnos csak olyan hőkamerás képet tudtam csinálni, mely begyújtás után kb 22órával még a szárítófűtés időszakában történt, vagyis a tüzelőajtó végig nyitva volt a tüzelés leégése után. Viszont jól látszik, hogy a tűztér mennyire kihűlt a kályha többi részéhez képest.